Tarragona Open Future

Port de Tarragona
La ciutat de Tarragona té el propòsit de generar oportunitats d’ocupació afavorint el desenvolupament del talent emprenedor i l’atracció d'inversions que aportin valor al territori.

A partir de l’aprovació del Pla estratègic de ciutat ‘Tarragona 2022’, existeix un consens, entre l’Administració i els diferents actors de l’àmbit socioeconòmic, entorn a la necessitat de promoure la creació i l’impuls d’empreses basades en el desenvolupament tecnològic i l’economia del coneixement.

 

La ciutat de Tarragona té el propòsit de generar oportunitats d’ocupació afavorint la retenció del talent local i l’atracció del talent extern i inversions que aportin valor al territori. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Tarragona ha creat el servei d’emprenedoria de Tarragona Impulsa, des del que es desenvolupen programes dirigits a promoure i donar suport a la creació d’empreses que aporten innovació i competitivitat al teixit empresarial.

 

A més d’aquests programes, l’Ajuntament convoca cada any  els Premis Empresa Tarragona Smart City, que premien les 8 millors iniciatives en els àmbits de treball de l’estratègia smart city que desenvolupa la ciutat. Aquests àmbits són la mobilitat, l’energia, l’aigua, la salut, el patrimoni i el turisme.

 

Juntament amb aquesta estratègia, a Tarragona conflueixen ara mateix dos elements que destaquen per la seva gran capacitat de generació d’oportunitats de negoci i dinamisme econòmic i social, es tracta de l’organització dels Jocs Mediterranis 2017 i del fet que el conjunt romà de l’antiga Tarraco està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 

En aquest context, Tarragona Open Future i el nou crowdworking ‘Green M1’ representen un pas important en l’aposta per l’emprenedoria de base tecnològica i de valor afegit. Open Future significa per a Tarragona una gran oportunitat per a posar en valor el treball col·laboratiu entre entitats públiques i privades, l’ innovació en l’àmbit empresarial, la suma d’esforços i l’oferiment de serveis únics i punters als emprenedors.